FORGOT YOUR DETAILS?

INFORMACIJSKI PORTAL ZA TRGOVANJE Z BINARMIMI OPCIJAMI IN CFD-ji

Seznanite se z osnovami trgovanja, sistemi, strategijami, brokerji in ostalimi uporabnimi nasveti za profitabilno trgovanje.

STRATEGIJE TRGOVANJA Z BINARNIMI OPCIJAMI

Da bi zmanjšali tveganje in povečali dobiček je pri manualnem trgovanju potrebno slediti določenim strategijam trgovanja. V osnovi obstajajo le tri strategije trgovanja z binarnimi opcijami, znotraj vsake strategije pa je možno uporabljati vrsto različnih sistemov.

OSNOVNE STRATEGIJE TRGOVANJA

1. Spremljanje in analiza gibanja grafa (tehnična analiza).
2. Spremljanje in analiza ekonomskih napovedi.
3. Sledenje signalom profesionalnih servisov.

1. SPREMLJANJE IN ANALIZA GIBANJA GRAFA (TEHNIČNA ANALIZA)

Gre za trgovanje na podlagi analize grafa in indikatorjev, ki nam pogamajo predvideti smer gibanja vrednosti sredstva s katerim trgujemo. Borzni in valutni grafi imajo svoje zakonitosti gibanja in v določenih momentih je možno z precejšnjo natančnostjo predvideti ali bo vrednost sredstva s katerim trgujemo zrasla ali padla.

Takšen način trgovanja je navadno veliko hitrejši, kakor v primeru trgovanja na podlagi napovedi, saj izteke opcij nastavimo med 60 sekundami in 1 uro. Ni potrebno čakati, da se posamezna opcija zaključi, v tem času lahko trgujemo z drugimi sredstvi. Navadno imamo pri takšnem načinu trgovanja vedno odprte dve do tri opcije s katerimi trgujemo.

Za takšen način trgovanja je potrebno poznavati osnovne zakonitosti gibanja borznih grafov, vendar je ta način trgovanja najhitrejši in omogoča višji zaslužek v bistveno krajšem času.

2. TRGOVANJE NA PODLAGI EKONOMSKIH NAPOVEDI IN NOVIC

Odločitve za trgovanje sprejemamo na podlagi ekonomskih, gospodarskih in političnih informacij, ki vplivajo na gibanje borznih grafov.  Navadno si izberemo nekaj podjetij (npr. Google, Facebook, Amazon, ...), surovin (zlato, srebro, nafta, ...) ali valut (EUR/USD, USD/GBP, AUD/USD, ...), ter spremljamo dnevne informacije, ki napovedujejo dolgoročno ali kratkoročno gibanje vrednosti teh sredstev.

Glede na napovedi določimo ali bo cena izbranega sredstva v določenem času zrasla ali padla. Določimo čas v katerem predvidevamo spremembo in vložimo denar v opcijo.

Takšen način trgovanja je dolgoročno bolj zanesljiv, vendar je čas trgovanja daljši, saj spremembe gibanja navadno predvidevamo v več dneh ali tednih in so temu primerno časovni izteki opcij precej daljši kot pri kratkoročnem trgovanju.

3. SLEDENJE SIGNALOM PROFESIONALNIH SERVISOV

Ob izbiri dobrega servisa je trgovanje na podlagi signalov ali s pomočjo robota najbolj enostaven način za profitabilno trgovanje z binarnimi opcijami za začetnike.

Spremljanje konkretnih napotkov glede opcij trgovanja, ki vam jih posredujejo servisi z dolgoletnimi izkušnjami je enostaven in razmeroma zanesljiv način za ustvarjanje profita.

Nekateri servisi ponujajo spremljanje trgovanja v živo, kjer le sledite potezam izkušenega trgovca, drugi pa vam pošiljajo konkretna navodila (signale) za trgovanje preko e-pošte in/ali SMS-a. Pri tem načinu se vam ni potrebno ukvarjati s spremljanjem borznih gibanj ali analizo grafov. Analizo prepustite strokovnjakom, vi pa le sledite njihovim napotkom.

Pri uporabi robotov pa gre za popolnoma avtomatizirano trgovanje, kjer intervencija uporabnika po začetni nastavitvi ni več potrebna.

TOP