FORGOT YOUR DETAILS?

INFORMACIJSKI PORTAL ZA TRGOVANJE Z BINARMIMI OPCIJAMI IN CFD-ji

Seznanite se z osnovami trgovanja, sistemi, strategijami, brokerji in ostalimi uporabnimi nasveti za profitabilno trgovanje.

Ekonomske Napovedi in Novice

Med statistično najbolj profitabilne sisteme trgovanja spada trgovanje na podlagi ekonomskih napovedi in novic.

Različne napovedi in novice imajo različen vpliv na trg, v določenih primerih pa je mogoče z veliko natančnostjo predvideti dolgoročen odziv trga.

Pri trgovanju na podlagi novic se navadno izvajajo trejdi z daljšim iztekom.

Ekonomske Novice in Napovedi

KAKO TRGOVATI Z NOVICAMI IN EKONOMSKIMI NAPOVEDMI

Na spletu je mogoče spremljati specializirane dnevne napovedi in novice, ki vplivajo na premike različnih sredstev (valut, indeksov, surovin, ...). Vsaka novica ima označeno predvideno napoved in moč vpliva na na premik trga (majhna, srednja, visoka). Najbolj zanesljive trejde pa je možno izvesti na podlagi globalnih dogodkov, na primer izstop Velike Britanije iz EU (padec GBP in potem korekcija navzgor) ali poskus prevzema oblasti v Turčiji (padec turške lire in potem korekcija navzgor).

Pri trgovanju na podlagi napovedi je možnih več strategij. Spodaj so navedene tri osnovne strategije.

1. TRGOVANJE V SMERI NAPOVEDI PRED OBJAVO NOVICE (DNEVNE NOVICE)

PRIMER: Na specializirani spletni strani je objavljeno predvidevanje padca povprečne plače zaposlenih v US non-farming sektorjih (NFP). Ker takšna napoved pomeni poslabšanje gospodarske moči US, se v tem primeru predvideva padec dolarja. NFP napovedi spadajo med najbolj zanesljive in imajo zelo močan vpliv na trg, zato je v tem primeru možno še pred dejansko objavo novice odpreti trejd v smeri predvidevanja. V takšnem primeru vstopimo v trejd 30 minut do 15 minut pred dejansko objavo novice in odpremo pozicijo GOR na EURUSD paru, ter postavimo iztek 1 uro. Če je dejanski rezultat novice v skladu z napovedjo, je velika verjetnost da bo takšen trejd uspešen.

2. TRGOVANJE PO OBJAVI NOVICE V SMERI REZULTATA (DNEVNE NOVICE)

Dejanski rezultati napovedi so lahko različni od predvidevanja. Če še enkrat vzamemo za primer napoved NFP, lahko trejd izvedemo tudi po drugačnem sistemu. Veliko trejderjev namreč vstopi v smer predvidevanja po prvem navedenem primeru, kar pomeni, da se EURUSD 30 min - 15 min pred objavo novice začne gibati navzgor. V primeru, da se dejanski rezultat NFP razlikuje od napovedi in izkazuje boljše gospodarsko stanje US, potem je skoraj zagotovo, da ob objavi novice pride do korekcije trga in premika EURUSD navzdol. V takšnem primeru vstopimo v trejd v smeri premika po objavi novice in nastavimo iztek opcije na 15 min - 60 min.

3. TRGOVANJE NA PODLAGI GLOBALNIH DOGODKOV

Vsak izmed globalnih dogodkov ima specifičen vpliv na trg, vendar imajo takšni dogodki najmočnejši in dolgoročen vpliv na veliko sredstev trgovanja (valute, delnice, borzne indekse in surovine). V primeru globalnih dogodkov se je potrebno seznaniti z vsako posamezno situacijo in oceniti profitabilno pozicijo vstopa. Navadno se pri globalnih dogodkih trguje v smer razvoja trenda ob samem dogodku, iztek pa se lahko nastavi od 24 ur do enega tedna. Po dolgoročnejšem premiku do izrazite stonje podpore ali upora pa se lahko trguje korekcija v nasprotni smeri razvitega trenda.

TOP